Aarhus Universitets logo
English
Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.
Fagligt notat om iltsvind advarer om store konsekvenser, hvis iltsvindets udvikling i de indre danske farvande fortsætter.
Danmark har som det første land i verden forbudt al blyholdig jagtammunition. Ny bog vil eksportere den videnbaserede tilgang til forvaltning på…
Der kører langt færre biler uden partikelfilter i de miljøzoner, som sidste år blev oprettet i de fem mest trafikerede byer i Danmark.
Grindstedværkets forureningen udgør ikke en specifik og uacceptabel sundhedsrisiko for borgerne i Grindsted i dag, så længe retningslinjerne for…
I 2023 blev der oprettet over 10.000 småbiotoper i Danmark. En undersøgelse viser, at 12% af dem er oprettet i områder, der allerede er beskyttede.
Nyt notat vurderer, at kite- og windsurfing kan forstyrre ederfugles overvintring i et beskyttet område i Isefjorden.
Med kun 500 individer tilbage ved seneste optælling er Østersømarsvinet i fare for at forsvinde fuldstændigt.
Ulovlige drab på vilde dyr i Danmark er et jævnligt forekommende fænomen
Ny rapport om naturens tilstand viser gennem analyser af en række indikatorer tilstanden for de danske naturtyper.
De danske søer lever ikke op til EU’s miljøkrav for sundt vandmiljø. Højt indhold af kvælstof kan være med til at forhindre udviklingen i retning af…
Over 400 for tidlige dødsfald og over en kvart million sygedage er en del af prisen for luftforureningen i Københavns Kommune, viser ny rapport.
Over 200.000 flagermus gik i fotofælden i løbet af halvandet år.
Økonomien bliver afgørende for ideen om lagring af biokul i landbrugsjord. De mest effektive instrumenter fremhæves i ny rapport.
Mobil partikeltæller viser ifølge ny rapport et ”væsentligt bidrag” af sundhedsskadelige ultrafine partikler, der kommer fra lufthavnen.
Nye, fælles standarder for at måle biodiversitet i byområder kommer nu på mobil eller tablet.
Et stigende antal havørne er sandsynligvis en meget vigtig årsag til, at bestanden af edderfugle i Danmark er skrumpet med en tredjedel siden 2010,…
Læs mere om udviklingen i luftkvaliteten og i tilstanden af danske søer, vandløb, arter og havet i NOVANA-rapporterne for 2022.
Op mod halvdelen af bundfaunaen dør ved den nuværende trawlintensitet i store områder af Kattegat. Biodiversiteten påvirkes desuden af bundtrawling,…
Emissionsopgørelser er komplekse – her kan du blive klogere på AU’s videnskabelige grundlag for arbejdet med den nationale emissionsopgørelse og…
Udkast til NOVANA-rapporterne for 2022 er i dag den 12. januar blevet fremlagt for en række interessenter, og de foreløbige rapporter er oversendt til…
”Vildtvoksende orkidéer – om orkidéovervågningen i Danmark” er titlen på en ny bog udgivet af Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med DCE, som…
Et notat fra DCE, Aarhus Universitet beskriver konsekvenserne af en ny kortlægning af de organiske dvs. kulstofrige landbrugsarealer fra 1990 til 2022…
Den samlede reduktion frem mod 2027 vurderes for de fleste baselineelementer at være mindre end ved sidste opgørelse. Årsagen er især, at…
Restaureringen af Lyngsø ved Silkeborg har skabt betydelige forbedringer i vandkvaliteten og en genopretning af søens økosystem.
48-årige Maria Sommer Holtze overtager i det nye år jobbet som direktør for DCE. Hun kommer med ti års erfaring fra Miljøstyrelsen, hvor hun særligt…
Side 1 af 23