Aarhus Universitets logo
English
Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.
Op mod halvdelen af bundfaunaen dør ved den nuværende trawlintensitet i store områder af Kattegat. Biodiversiteten påvirkes desuden af bundtrawling,…
Emissionsopgørelser er komplekse – her kan du blive klogere på AU’s videnskabelige grundlag for arbejdet med den nationale emissionsopgørelse og…
Udkast til NOVANA-rapporterne for 2022 er i dag den 12. januar blevet fremlagt for en række interessenter, og de foreløbige rapporter er oversendt til…
”Vildtvoksende orkidéer – om orkidéovervågningen i Danmark” er titlen på en ny bog udgivet af Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med DCE, som…
Et notat fra DCE, Aarhus Universitet beskriver konsekvenserne af en ny kortlægning af de organiske dvs. kulstofrige landbrugsarealer fra 1990 til 2022…
Den samlede reduktion frem mod 2027 vurderes for de fleste baselineelementer at være mindre end ved sidste opgørelse. Årsagen er især, at…
Restaureringen af Lyngsø ved Silkeborg har skabt betydelige forbedringer i vandkvaliteten og en genopretning af søens økosystem.
48-årige Maria Sommer Holtze overtager i det nye år jobbet som direktør for DCE. Hun kommer med ti års erfaring fra Miljøstyrelsen, hvor hun særligt…
Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at tysk ammunition, der blev dumpet i havet i Danmark efter 2. verdenskrig, frigiver TNT til vandet.…
Iltsvindområderne er naturligt for årstiden på retur, men der er store iltfattige områder i de indre danske farvande.
Behov for flere tiltag for at holde gæssene væk.
I dag opdateres Den Danske Rødliste med 831 arter – ni nye artsgrupper der ikke tidligere har været rødlistevurderede samt genvurdering af to…
Stormende kuling fra både øst og vest har fjernet meget af det historisk høje niveau af iltsvind i de indre danske farvande. Arealerne med iltsvind er…
Den seneste optælling af marsvin og andre hvaler i europæiske farvande viser et fortsat fald i marsvinebestanden i de indre danske farvande.…
Iltsvindet er otte-doblet på en måned, viser nyt notat.
Den danske natur kan uden menneskelig indgriben blive hjem for mellem 77 og 210 ulve, viser fremskrivninger.
Nyt studie viser, at en ellers meget positiv udvikling i biodiversitet i en række europæiske landes vandløb er stoppet. Studiet er netop bragt i det…
Et udbredt iltsvind i de indre danske farvande blev i juli og august bogstaveligt talt blæst væk af de usædvanlige blæsevejr, der har været over…
Store udsving i forårets begyndelse i højarktis udfordrer en lang række organismer, viser ny forskning.
DCE har vundet konkurrencen om det seneste udbud inden for myndighedsrådgivning for Miljøministeriet på vildtområdet. Dermed fortsætter et stærkt…
Læs det seneste nyhedsbrev fra DCE
På Danmarks Miljøportal bliver en række danmarkskort med de seneste oplysninger om luftforurening nu offentliggjort.
Danmarks første GPS-mærkede ulv havde et aktivitetsområde på ca. 140 kvadratkilometer, tilbagelagde i gennemsnit 10 km i døgnet, var overvejende…
Stort informationsbehov, frygt for børn og husdyrs sikkerhed, samt et maksimalt bestandsniveau var centrale spørgsmål i et dialogprojekt med borgere i…
Vores ændrede fritidsliv kalder på nye former for beskyttelse af fugle og havpattedyr.
Side 2 af 23