Aarhus Universitets logo
English
Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.
Et omfattende arbejde med at undersøge belastningen af næringsstoffer – kvælstof og fosfor – i Danmark i år 1900 dækker både landbrug, klima,…
Prototype-modellen MetalStat er i første omgang udviklet til at estimere forekomsten af metaller i vandløb.
Antallet af ulve i Danmark vil formentlig øges i de kommende år. Dette skyldes, at flere ulve indvandrer hvert år, samt at fire hunulve blev født i…
Området med mørk is langs kanten af Grønlands indlandsis er steget over de seneste 20 år, hvilket har ledt til en stigning i afsmeltningen i…
Forvaltere af ådale får nyt værktøj til planlægning og genopretning med fokus på biodiversitet.
I 2020 blev der ikke målt overskridelser af EU’s grænse- og målværdier i Danmark, mens hovedparten af WHO’s retningslinjer for luftkvalitet fra 2021…
Hvordan skal man håndtere den nærmest eksplosive vækst af de fredede bramgæs i lufthavne, på marker og i forvaltningsarbejdet? Forvaltningen af de…
Vilde dyr, planter og svampe er ikke tilfældigt fordelt i den danske natur. Ny rapport beskriver levestederne for truede arter og giver digitalt…
En række nye rapporter fra natur- og miljøovervågningsprogrammet NOVANA giver et billede af natur- og miljøtilstanden i Danmark for 2020.
Resultaterne fra overvågningen af miljøfarlige forurenende stoffer i overfladevand, luft og punktkilder i perioden 2008-2019 er samlet i en ny…
Videnskabeligt samarbejde giver nyt grundlag for forvaltningsarbejdet i det særlige arktiske farvand, som jævnligt er lukket af is.
Fra sidst i oktober til sidst i november blev iltsvindet reduceret markant.
Der var i efteråret stadig omkring 15 ulve i Danmark, viser overvågningen.
I løbet af de seneste ti år er det gået tilbage for biodiversiteten i Danmark. Fra 2010 og frem til sidste år har der nærmest ingen forbedring været…
Eftermonteret emissionsteknologi på skibsmotorer kan give helbredbesparelser på milliarder af kroner, viser beregninger på baggrund af danske forsøg.
NOVANA-rapporterne for 2020 blev tirsdag den 9. november i udkast fremlagt for en række interessenter, og de foreløbige rapporter bliver oversendt til…
Det samlede areal med iltsvind i de danske fjorde og øvrige indre farvande var i oktober ca. 80% mindre end i både sidste måned og på samme tid sidste…
Nyt studie viser, at vi gerne vil flyve mindre og bo mere klimavenligt på ferien. Med måde.
Ny, revideret rapport giver en analyse af hvilke miljøfarlige stoffer, som via renset industrispildevand bliver ledt ud i Agersø Sund.
Seneste status fra overvågningen af ulv viser det hidtil højeste antal ulve i Danmark. Hovedparten af de voksne ulve i Danmark er indvandret fra…
Intensiteten og udbredelsen af iltsvind i de danske farvande er øget markant i løbet af september måned.
Det samlede areal berørt af iltsvind i de…
Vi står midt i en global biodiversitetskrise, men Danmark har endnu ikke formået at reservere arealer til vild natur, som er strengt beskyttet, viser…
Hvordan får man en forståelse af langtidseffekterne fra oliespild i højarktisk vegetation og jord? Hvad betyder kørespor fra olieefterforskningen for…
Relativ koldt bundvand bidrog til at holde udbredelsen af iltsvind tilbage i sensommeren. Men i sidste del af august etablerede kraftigt iltsvind sig…
Hvaler, marsvin, bunddyr, havfugle og flagermus er blot nogle af de dyregrupper, som skal undersøges grundigt før arbejdet med tilblivelsen af verdens…
Side 4 af 23