Aarhus Universitets logo
English
Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.
Et stejlt stigende behov for at forske i Arktis afspejler sig umiddelbart i et hurtigt voksende antal forsknings- og feltstationer på den nordlige…
Natur- og Landbrugskommissionen har offentliggjort et notat fra sin Kvælstofarbejdsgruppe, hvor blandt andre chefkonsulent Poul Nordemann Jensen og…
DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, finansierer i 2012-13 ni forskningsprojekter og ét konference- og formidlingsprojekt…
Knap 45.000 kvadratmeter genoprettet, huleagtigt stenrev på Læsø Trindel er hurtigt blevet et foretrukket spisested for marsvin.
DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, har udsendt første udgave af sit nyhedsbrev, Nyt fra DCE.
Årelang indsamling af viden om dyr og planter i og ved Vestgrønland til brug ved miljøvurderinger ved olieefterforskning og -udvinding til havs giver…
Danmark indleder sammen med Norge, Nederlandene og Belgien et i europæisk sammenhæng enestående forvaltningssamarbejde for en fuglebestand, nemlig for…
Danmarks årlige nationale emissionsopgørelse for luftforurening til FN er bundsolid - og nu prisbelønnet for sin pålidelighed.
Antallet af for tidlige dødsfald i Danmark som følge af privat indenlandsk brændefyring estimeres i nye modelberegninger til at ligge på 200-250 om…
Danmarks emissioner af mange af de gasser, tungmetaller og partikler, der indrapporteres til FN-konventionen for langtransporteret grænseoverskridende…
Danmarks totale drivhusgasemissioner omregnet til såkaldte CO2-ækvivalenter er faldet med 11 procent fra 1990 til 2010. Tallet omfatter ikke…
En ny kortfilm ”Fremtidens hav - værd at beskytte” giver på 14 minutter en grundig indsigt i de mange vidt forskellige interesser, der i dag får…
Over syv procent af de dødfundne oddere, der i perioden 2007-2011 blev indleveret til myndigheder og naturhistoriske museer, havde hagl i kroppen. Det…
Mens samarbejdsorganisationen OECD i sin økonomiske årsrapport 2012 for Danmark lister København til at være hårdere belastet af partikelforurening…
Omfattende brug af entreprenørmaskiner ved byggerier ved Rådhuspladsen i København er en sandsynlig årsag til lokalt forhøjet luftforurening med…
I forbindelsen med Vejdirektoratets VVM-undersøgelse af forskellige linjeføringsforslag for udbygning af rute 26 mellem Viborg og Aarhus har Aarhus…
I tre ud af fire udgaver af en afgiftsbelagt trængselsring omkring København reduceres luftforureningen fra vejtrafikken i Københavns Kommune og…
Selv om landmænd har ry for at tænke på bundlinjen, reagerer langt fra alle landmænd på pesticidafgifter i det omfang, som økonomiske modeller…
Rapporten ”Livsstil og naturkvalitet i byrummet. En synteserapport” præsenterer en syntese af et tværfagligt forskningsprojekt om livsstil og…
I 2010 blev der i EU foretaget i alt 94 nye forsøgsudsætninger med 12 forskellige genmodificerede plantearter. De fleste forsøg var som i tidligere år…
Jægernes udbytte af jagten på skovsnepper dykkede brat i jagtsæsonen 2010/11til under halvdelen af udbyttet i de to foregående sæsoner. Jægerne skød…
Flere års tilbagegang for bundlevende dyr i de åbne farvande stoppede tilsyneladende i 2010.
Efter flere gode sæsoner i starten af det seneste tiår for ynglefuglene i naturreservatet Vejlerne øst for Thisted i Thy synes ynglesuccesen for en…
Iltsvindssituationen i de danske farvande i 2011 har overordnet set været bedre end normalt. Arealudbredelsen for iltsvind har været mindre og…
DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet har i perioden 2009 til 2011 undersøgt luftkvaliteten på forpladsen i Københavns…
Side 22 af 23