Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dyreliv ved Forskningsstation Zackenberg motiv for grønlandsk frimærke

Biolog Lars Holst Hansen, DCE- Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, får 11. juni 2013 fornøjelsen af at se et af sine mange fotos fra arbejdsopholdene på Forskningsstation Zackenberg i Nationalparken i det højarktiske Nordøstgrønland omsat til et frimærke.

17.05.2013 | Steen Voigt

Det grønlandske frimærke med Lars Holst Hansens foto af moskusoksetyr som motiv. Klik for fuld størrelse

Motivet er en moskusoksetyr, og mærket udgives af det grønlandske postvæsen, POST, der er en division i Selvstyrets koncern TELE Greenland A/S. POST driver Filatelia, der står for udgivelsen af Grønlands frimærker.

Til bladet ”Greenland Collector” fortæller Lars Holst Hansen selv om frimærkets motiv og om Forskningsstation Zackenberg:

Fotografiet af moskusoksetyren er fra Nationalparken i Nord- og Østgrønland - verdens største med sine 972.000 km². Her arbejder jeg som feltbiolog ved Zackenberg Forskningsstation. At arbejde og opholde sig midt i verdens største nationalpark i længere perioder giver unikke muligheder for at komme tæt på naturen og dyrelivet. Man får mulighed for at lære enkelte dyrs rutiner at kende og dyrene får på den anden side mulighed for at vende sig til éns tilstedeværelse. Billedet af tyren er dog taget ved hjælp af en såkaldt fotofælde uden at jeg faktisk var i nærheden af dyret eller kameraet i selve optageøjeblikket.

Læs hele Lars Holst Hansens fortælling i abonnementsbladet for samlere af grønlandske frimærker ”Greenland Collector”

Kontakt: Biolog Lars Holst Hansen, tlf. 8715 8682, lahh@dmu.dk
                 DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi
                 Institut for Bioscience, Aarhus Universitet

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Offentligheden / Pressen
Tags: Forskningsstation Zackenberg, moskusokse, frimærke, Højarktis, Grønland, post