Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Pressemeddelelse: Medie-fejl om forskerfyring

I de seneste dage har en række medier viderebragt fejlagtige oplysninger om, at en forsker ved Aarhus Universitet skulle være blevet afskediget. Dette er ikke korrekt.

04.06.2016 | Michael Strangholt

I forbindelse med omlægningen af ulvemonitoreringen i Danmark, er der sket en omfordeling af ansvarsområder blandt forskerne på Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet. Dette har fået en række medier til at hævde, at den hidtidigt ansvarlige for ulvemoniteringen skulle være blevet afskediget.

Det er absolut usandt, og viderebringelsen af de urigtige oplysninger i en række medier har haft alvorlige konsekvenser for både forskeren selv og hendes personlige og professionelle netværk.

”Det har berørt hende og hendes familie og omgangskreds dybt at måtte se sig fyret i medierne. Det er mig uforståeligt, hvordan nyhedsbureauer og medier trods flere henvendelser om det modsatte fastholder, at vi skulle have fyret nogen”, siger Peter Henriksen, institutleder på Bioscience ved Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet vil som institution og arbejdsgiver ikke acceptere, at urigtige oplysninger om kontrakt- og ansættelsesforhold viderebringes mod bedre vidende, og vil derfor overveje de fornødne skridt for at imødegå dette.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Peter Henriksen på tlf.  30183149

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, BIOS, Offentligheden / Pressen