AKTUELT

Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.

NOVANA-rapporterne for 2019 er nu tilgængelige. (Foto: Karsten Dahl).

22.01.2021 |

NOVANA 2019 giver status på naturens tilstand

En række nye rapporter fra naturovervågningsprogrammet NOVANA giver et billede af natur- og miljøtilstanden i Danmark for 2019.

Flere vildtlevende store dyr i naturen vil bidrage til en øget biodiversitet, viser rapporten. (Foto: Colourbox)

21.01.2021 |

Store, vilde dyr kan være en billig genvej til øget biodiversitet

Alt fra svampe og insekter til planter og rovfugle kan blive påvirket i en positiv retning, hvis flere heste, elge, vildsvin eller krondyr fik lov til at leve vildt.

Hvis man kan gøre strandengene mere attraktive for bramgæs, kan man potentielt reducere skadesomfanget på de dyrkede arealer. (Foto: Palle Sørensen).

15.01.2021 |

Velplejede strandenge kan lokke grådige gæs væk fra markerne

Store flokke af bramgæs kan nogle steder lave omfattende skader på markernes afgrøder. Velplejede strandenge og ferske enge kan lokke det stigende antal gæs væk fra markerne, viser undersøgelser i Guldborgsund Kommune.

Den faldende partikelforurening i Danmark er blandt andet sket som følge af skærpede udledningskrav, som har medført brug af partikelfiltre på alle nye dieselkøretøjer. (Foto: Colourbox).

11.01.2021 |

Luftforureningen fortsætter med at falde

Nye målinger og beregninger viser, at grænseværdierne for luftkvalitet blev overholdt i 2019.

Nye beregninger viser, at der sker overskridelseraf grænserværdier for luftkvalitet i flere danske havne. (Foto: Colourbox).

07.01.2021 |

Krydstogtskibe i danske havne bidrager til overskridelse af grænseværdier

Èt krydstogtskib udleder partikler til luften svarende til over 5.000 biler, viser ny kortlægning af skibes bidrag til luftforurening omkring danske havne.

tir 16 mar
13:00-12:00 | Online
Trans-European online seminar on science-based policy advice in agriculture, food, climate and environment
European governments are facing critical decisions on agriculture, food, climate and environment. Science based policy advice is in high demand, but varies across Europe. The aim of the first trans-European seminar in this area is to facilitate exchange of experiences, challenges and best practices in how to provide Science based policy advice.
man 14 jun
13:00-15:00 | Søauditorierne (the Lakeside Lecture Theatres) at Aarhus University Campus
13th Baltic Sea Science Congress, 2021
In 2021, the update of the HELCOM Baltic Sea Action Plan is expected to be adopted and the UN Decade of Ocean Science will commence.
man 13 sep
09:30-16:00 | Maastricht, the Netherlands
LUWQ2021 - 5th International Interdisciplinary Conference on LAND USE AND WATER QUALITY: Agriculture and the Environment
POSTPONED UNDTIL 13-16 September 2021