AKTUELT

Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.

Nyheder

De nye anbefalinger til at holde afstand til ynglende ulve er med til at sikre hvalpenes muligheder for at overleve. Hvalpen på billedet er fra 2019. Foto: Vildtkamera, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi/ Naturhistorisk Museum Aarhus.

01.07.2020 |

Afstand skal beskytte ulvehvalpe

Nye anbefalinger for regulering af færdsel omkring ulvehier i yngletiden for at beskytte små hvalpe mod forstyrrelser.

Partikelforureningen over Danmark er faldet, viser nyt statusnotat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. (Foto: Colourbox).

28.05.2020 |

Dansk luftforurening i relation til menneskers sundhed

Danmark er foran målsætningerne fra EU, når det gælder om at nedbringe sundhedsskadelig partikelforurening.

Kameraer forbundet med neuralt netværk. (Foto: DCE/Kim Bjerge).

04.05.2020 |

Insekter i Aarhus midtby genkendt af neurale netværk

Kunstig intelligens har potentiale i naturovervågningen, viser ny rapport.

Mindre luftforurening fra vejtrafik vil kunne aflæses i antallet af for tidlige dødsfald og sygedage. (Foto: DCE/Thomas Ellermann)

27.04.2020 |

Reduceret forurening fra vejtrafik under coronakrisen giver færre for tidlige dødsfald og sygedage i Danmark

Markant lavere luftforurening fra vejtrafik vil give tusindvis af færre sygedage og et fald i antallet af for tidlige dødsfald, viser nyt notat.

Den mindre trafik som følge af tiltagene mod corona-virus giver målbart renere luft. (Foto: Thomas Ellermann).

27.03.2020 |

Kampen mod corona-virus giver renere luft

Koncentrationen af sundhedsskadelige kvælstofoxider i landets største byer er næsten halveret.

tir 08 sep
14:30-17:00 | Online
Virtual workshop: Science for policymaking at the centre of national governments
The JRC is organising a virtual workshop series on “Strengthening and connecting science for policy eco-systems in Europe” between September 2020 and May 2021. A first workshop – scheduled for 8 September 2020, 14h30-17h, focuses on ‘science for policymaking at the centre of national governments’.
man 14 jun
13:00-15:00 | Søauditorierne (the Lakeside Lecture Theatres) at Aarhus University Campus
13th Baltic Sea Science Congress, 2021
In 2021, the update of the HELCOM Baltic Sea Action Plan is expected to be adopted and the UN Decade of Ocean Science will commence.
man 13 sep
09:30-16:00 | Maastricht, the Netherlands
LUWQ2021 - 5th International Interdisciplinary Conference on LAND USE AND WATER QUALITY: Agriculture and the Environment
POSTPONED UNDTIL 13-16 September 2021