AKTUELT

Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.

31.07.2021 |

Ulvepar i Klelund Plantage ved Hovborg har fået hvalpe

Danmarks kun tredje sikre yngleforekomst af ulv er nu bekræftet ud fra optagelser fra vildtkameraer. Det konstaterer forskere fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, som overvåger ulvene i Danmark for Miljøstyrelsen.

02.07.2021 |

Vandmiljø og Natur 2019 giver status på naturens tilstand

Et samlet overblik giver et billede af natur- og miljøtilstanden i Danmark for 2019

Der mangler et konsistent videngrundlag, som dokumenterer, at katalytiske belægninger kan anses som effektivt virkemiddel til forbedring af luftkvaliteten af NOx. (Foto: Colourbox).

29.06.2021 |

Usikre effekter af luftrensende overflader

Ved at benytte belægninger med titaniumdioxid på for eksempel veje eller pladser kan man opnå en såkaldt fotokatalytisk effekt, hvor man kan omdanne giftige kvælstofoxider i luften til nitratpartikler. Nyt litteraturstudie kan dog ikke finde nævneværdige effekter for luftkvaliteten.

Det har langt større konsekvenser for den geografiske fordeling af koncentrationen af luftforurenende stoffer i Aarhus Havn at flytte Molslinjen til en ny placering, end at hurtigfærgen til Samsø påbegynder færgefart. (Foto: Colourbox).

25.06.2021 |

Flytning af færger ændrer luftforureningen i Aarhus Havn

Lavere forurening kan nu beregnes ved Molslinjens gamle anlæg tæt ved beboelse. Men forureningen flytter med til den nye placering.

Koncentrationen af sundhedsskadelige stoffer i luften er faldet markant set over en længere periode, viser nyt notat. (Foto: Colourbox).

24.06.2021 |

Luftkvaliteten i Danmark bliver stadig bedre

Ny status over udviklingen af sundhedsskadelige stoffer i luften viser, at luften i Danmark bliver mindre og mindre forurenet.

man 13 sep
09:30-16:00 | Maastricht, the Netherlands
LUWQ2021 - 5th International Interdisciplinary Conference on LAND USE AND WATER QUALITY: Agriculture and the Environment
POSTPONED UNDTIL 13-16 September 2021
man 18 okt
09:00-16:00 | Søauditorierne (the Lakeside Lecture Theatres) at Aarhus University Campus
13th Baltic Sea Science Congress, 2021
In 2021, the update of the HELCOM Baltic Sea Action Plan is expected to be adopted and the UN Decade of Ocean Science will commence.