Aarhus Universitets segl

Temadag om mål og midler i dansk biodiversitetsforvaltning

Med udgangspunkt i resultaterne fra et toårigt forskningsprojekt om evidensbaseret naturforvaltning, inviterer Aarhus Universitet og 15. Juni Fonden til temadag om mål og midler i dansk biodiversitetsforvaltning. Temadagen holdes 13. december i Stakladen i Aarhus.

Græssende får på øen Kyholm mellem Samsø og Vejrø i Kattegat. Foto: Henriette Bjerregaard, Naturstyrelsen Aarhus
Græssende får på øen Kyholm mellem Samsø og Vejrø i Kattegat. Foto: Henriette Bjerregaard, Naturstyrelsen Aarhus

Med biodiversitetskonventionen, 2010- og 2020-målene, Fuglebeskyttelsesdirektivet og Habitatdirektivet er der i stigende grad fokus på at bevare og genoprette den truede natur. Der er behov for en ekstraordinær naturforvaltningsindsats, hvis tabet i biodiversiteten skal standses eller ligefrem vendes til fremgang.  

På temadagen ser forskerne på den forvaltning, som er gennemført i Danmark siden slutningen af 1980’erne i forbindelse med de store naturgenopretningsprojekter, skovrejsning, vandløbsrestaurering, etablering af nye vådområder og pleje i form af kratrydning, græsning og høslæt.  

De præsenterer idéen om evidensbaseret naturforvaltning og ser på den danske biodiversitetsforvaltning i dette lys og rejser spørgsmålene:  

Sætter vi os de rigtige mål? Vælger vi de rigtige virkemidler? Sørger vi for, at der er dokumentation for at indsatsen har den ønskede virkning?

Endelig vil der blive præsenteret et forslag til, hvordan man kan sikre en bedre dokumentation af de indsatser, som konkret udføres for at genoprette eller forvalte naturen med mulighed for at præcisere målsætninger, begrunde virkemidler og dokumentere udviklingen.  

Temadagen er åben for alle interesserede. Tilmelding skal ske på https://webshop.dpu.dk/Evidensbaseret_naturforvaltning  

Pris for deltagelse er 400 kr. inkl. formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Studerende kan deltage for 150 kr. 

Temadag om evidensbaseret naturforvaltning
13. december 2012 kl. 9.30-16.00 – Stakladen, Aarhus Universitet 

Se programmet