AKTUELT

Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.

Nyheder

Nyt notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi om natur og arters bevaringsstatus. Foto: Colourbox.

06.09.2019 |

Bevaringsstatus for Danmarks naturtyper og arter

Naturen i Danmark har ikke fået det bedre i de seneste seks år. 95 % af naturtyperne og 57 % af arterne er i ugunstig bevaringsstatus. Det kan man læse i den seneste rapportering fra Danmark til EU-Kommissionen.

Foto: Simon Bomholt, Danny Madsen, Naturhistorisk Museum Aarhus & Aarhus Universitet.

04.09.2019 |

Endnu en hanulv indvandret til Danmark

En DNA-analyse har nu bekræftet, at en afføringsprøve fundet 23. maj 2019 i Midtjylland stammer fra en hanulv, som ikke tidligere har været registreret i Danmark. Prøven blev fundet af en frivillig under Ulveatlas.dk.

30.08.2019 |

Varmt vand, for mange næringsstoffer og ingen kraftig blæst gav tidligt iltsvind i år

Sæsonens første iltsvindsrapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi viser, at der opstod iltsvind i de indre danske farvande forholdsvis tidligt på sæsonen.

En dansk ulv fanget på vildtkamera. (foto: DCE/Naturhistorisk Museum).

11.07.2019 |

Status over de danske ulve for 1. kvartal 2019

I vinter har der været fem ulve i Danmark – én er siden udvandret, én ny dukkede op og blev påkørt, mens to har dannet par.

27.06.2019 |

Ny miljøbiblioteksbog om maritim arealplanlægning i Øresund

Bogen giver et indblik i, hvordan man kan bevare havmiljøet i regionen og samtidig skabe en bæredygtig erhvervs- og samfundsudvikling.

tir 17 sep
14:00-15:30 | Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), Aarhus University, Buildings 1630-1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B
NoRSC ’19 Nordic Remote Sensing Conference 2019
17th-19th September, 2019
ons 18 sep
09:00-15:30 | Vedersø Klit badehotel, Vedersø Klitvej 59, 6990 Ulfborg
Klitforvaltningsworkshop 2019 - tilmelding senest 1. august 2019
Workshop for forskere, forvaltere og andre interesserede i temaet naturlig dynamik og effekten på biodiversiteten i klitter. Kom og hør internationale og nationale oplægsholdere, bliv inspireret, del erfaringer og diskuter nye muligheder for klitforvaltning i Danmark.