AKTUELT

Du kan abonnere på nyhedsbrevet "Nyt fra DCE". Det orienterer om nye rapporter og andre publikationer fra DCE og om ny forskning og viden om naturen og miljøet i dansk, grønlandsk og europæisk sammenhæng. Tilmeld dig Nyt fra DCE.

Nyheder

Udlednignen af forurenende og potentielt helbredsskdelige partikler er blevet reduceret i Danmark siden forskerne første gang udførte et partikelprojekt 2002. Det skyldes bl.a. et større fokus på udledningen og forbedret teknologi.

22.06.2017 |

Partikelforurening i Danmark er faldende

Luftens indhold af skadelige partikler fortsætter med at falde i Danmark. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

I takt med odderbestandens vækst og udbredelse er det efterhånden blevet mere almindeligt at se dagaktive oddere i Danmark. På billedet krydser en dansk odder isen med sit næste måltid – en torsk – i munden. Foto: Jan Skriver

19.06.2017 |

Odderen har genindtaget øen i midten

De danske oddere har for alvor fundet vej tilbage til Fyn.

Undersøgelserne af vindmøllers påvirkning af fugle og flagermus ved det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild Klitplantage er foretaget af forskere fra AU siden 2011.

15.06.2017 |

Undersøgelser af flagermus og fugle ved Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild

DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi har netop afsluttet en omfattende undersøgelse af risikoen for, at flagermus og fugle kolliderer med møllerne i Det Nationale Testcenter for Vindmøller i Østerild.

Væltede og beskadigede træer skaber god grobund for svampe og planter. Det danner grundlag for større artsrigdom  blandet insekter og dyr og øger dermed skovens biodiversitet.

14.06.2017 |

Træbehandling kan øge Forsvarets biodiversitet

Ny rapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved AU klarlægger, om Forsvarets brug af behandlingsmetoder på skovarealer kan øge arealernes og dermed Forsvarets biodiversitet.

09.06.2017 |

Informationsmøde om ErhvervsPhD ved DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet

DCE inviterer til informationsmøde vedr. muligheden for at gennemføre et kombineret erhvervsrettet forskningsprojekt og en PhD-uddannelse i et samarbejde mellem en virksomhed/offentlig institution og et universitet.

tir 22 aug
09:00-17:00 | Aarhus
Climate KIC Ideation Day
Få penge til at udvikle din grønne ide og find nye samarbejdspartnere
tor 24 aug
10:00-16:00 | Kurhotel Skodsborg
Miljøøkonomisk Konference 2017
Der er nu åbnet for tilmelding til den Miljøøkonomiske Konference 2017, som afholdes på Kurhotel Skodsborg den 24. og 25. august.
tir 29 aug
16:30-18:00 | Aarhus
Informationsmøde om ErhvervsPhD ved DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet inviterer til informationsmøde vedr. muligheden for at gennemføre et kombineret erhvervsrettet forskningsprojekt og en PhD-uddannelse i et samarbejde mellem en virksomhed/offentlig institution og et universitet.
man 04 sep
16:30-18:00 | København